Skidanje sala bez hirurga

CoolSculpting
CoolSculpting
CoolSculpting
CoolSculpting

Kako posljedice slavlja i prejedanja postaju previše očigledne na našim stomacima, mnogi traže brzo rješenje da izgube višak sala na bokovima, guzi ili oko struka.

Nova procedura koja privlači sve više pažnje zove se CoolSculpting (hladno „vajanje”), neinvazivna alternativa liposukciji bez igala, skalpela i ožiljaka.

Potražnja za ovom procedurom koja „usisava” salo i smrzava ga na smrt navodno je prošle nedelje dostigla rekord u SAD i Britaniji.

Tretman CoolSculpting-om je na tržištu već dvije godine ali je prošao čuvene drastične i temeljne procese testiranja prije nego što je dobio zeleno svjetlo od američke Administracije za hranu i lijekove.

Funckioniše na principu kriolipolize, što znači da se ćelije sala hlade skoro do nivoa smrzavanja, kristališu, drobe i umiru. Studije su pokazale da to mrtvo salo ne ulazi u krvotok i ne škodi jetri, jer bijela krvna zrnca iz imunološkog sistema „jedu” mrtve ćelije.

Tretman takođe ne šteti koži ni nervima, a jedna jednočasovna procedura može da smanji obim sala na određenom dijelu tijela za 20-25 odsto – što je jednako „dubini” od 4 mm. Tretman možete ponavljati koliko god puta želite, ali je praksa pokazala da svaki naredni daje slabije rezultate.

Mašina (koja podsjeća na frižider na točkovima) može odjednom da „usisa” salo veličine paketića putera. Tretirani dio tijela postaje čvrst i smrznut, kao led, ali se u roku od 10 minuta istopi.

Dr Trejsi Mauntford, estetski hirurg iz Londona, kaže da CoolSculpting nije tretman za one koji žele da drastično skinu kilograme. „Idealna osoba je ona koja ima do 12 kg viška i ima džepove mekanog sala (koje može da se uštine) iznad struka, na donjem stomaku, unutrašnjoj strani butina ili ‘pištolje’”.

Rezultati nisu odmah vidljivi. Prva razlika primjetna je nakon tri, a krajnja promjena može se uočiti tek nakon 12 do 14 nedelja.

CoolSculpting je bezbjedan metod i dobar je za manje količine sala, ali neće gojaznu osobu učiniti tankom. Zapravo, jedina osoba koja će možda primjetiti rezultate ste vi, što i nije idealno rješenje ako se ima u vidu da jedan tretman košta 800 funti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.